Çin'li Betavolt firması akıllı telefon drone ve kalp pili gibi teknolojik cihazlar için 50 yıl dayanan nükleer batarya geliştirdi. Henüz test aşamasında olan bataryanın bu yıl sonunda seri üretimine geçilmesi hedefleniyor.
Şarj aleti tarih oluyor. Çinli girişim şirketi 50 yıl dayanabilen bir batarya ürettiğini iddia ediyor. Duyuru Çin merkezli Betavolt'tan geldi. Şirket 50 yıl boyunca şarj edilme ihtiyacı duymayan bir batarya teknolojisi geliştirdiğini açıkladı. Firma bu bataryanın akıllı telefonlar ve dronlar bir yana insan vücudundaki kalp pili ve yapay kalp gibi tıbbi cihazlarda da kullanılabileceğini belirtti. Şirket açıklamasına göre bu nükleer batarya 15 mm küp boyutlarında (15X15X15) yani bir madeni paradan daha küçük 3 voltajda 100 mikrowatt güç sağlıyor. 2025'e kadar 1 watt güç kapasiteli olacak şekilde geliştirilmesi hedefleniyor.
Uzmanlara göre bataryaların kapasitesi cihazın kullanım süresini belirleyen önemli bir faktör. O nedenle bir teknolojik ürünün batarya kapasitesi ne kadar fazlaysa, kullanım süresi de bir o kadar uzuyor. Şu anda test aşamasında olan nükleer bataryanın yıl sonuna doğru seri üretime geçilmesi hedefleniyor.
0 Yorumlar