En Az Yer Kaplayan Resmi Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024 Download


Gereksiz özellik ve yazılımlardan arındırılmış en hafif resmi windows 11 sürümü Windows 11 IoT Enterprise LTSC (Long-Term Servicing Channel), gömülü sistemler ve IoT (Nesnelerin İnterneti) cihazları için tasarlanmış, Windows 11 işletim sisteminin özel bir sürümüdür. Düşük donanımla sistemlere kolaylıkla yüklenebiliyor. 


İşte bu sürümün bazı önemli özellikleri ve yönleri:

  • Uzun Vadeli Destek: LTSC sürümleri, genellikle 10 yıl boyunca güncellemeler alır (5 yıl ana akım destek ve 5 yıl genişletilmiş destek). Bu, sık güncellemelere ihtiyaç duymayan ve kararlı, uzun ömürlü bir işletim sistemi gerektiren cihazlar için idealdir.
  • Kararlılık ve Güvenilirlik: LTSC sürümleri, daha az özellik güncellemesi aldıkları için kararlılık ve güvenilirlikleri ile bilinir. Bu, özellikle kesintilerin minimumda tutulması gereken gömülü sistemler ve endüstriyel ortamlar için çok önemlidir.
  • Azaltılmış Gereksiz Yazılım: LTSC sürümleri, Microsoft Store, Cortana ve diğer tüketici odaklı uygulamalar gibi, endüstriyel ve gömülü sistemler için gerekli olmayan birçok özelliği içermez. Bu, kaynak kullanımını azaltır ve potansiyel arıza noktalarını en aza indirir.
  • Güvenlik: Güvenliğe odaklanan Windows 11 IoT Enterprise LTSC, BitLocker, Device Guard ve Secure Boot gibi özellikler içerir. Bu, verileri korur ve yalnızca güvenilir yazılımların cihazda çalışmasını sağlar.
  • Özelleştirilebilirlik: OEM'ler (Orijinal Donanım Üreticileri) ve geliştiricilere işletim sistemi üzerinde daha fazla kontrol sağlar, bu da belirli kullanım senaryoları için yüksek derecede özelleştirilmiş ve optimize edilmiş çözümler oluşturulmasına olanak tanır.
  • Cihaz Yönetimi: Windows Update for Business, Windows Autopilot ve Microsoft Endpoint Manager gibi yönetim araçlarıyla entegrasyon dahil olmak üzere çeşitli cihaz yönetim yeteneklerini destekler.
  • Gerçek Zamanlı Yetenekler: Bu sürüm, zamanlamanın kritik olduğu belirli endüstriyel ve tıbbi uygulamalar için gerçek zamanlı performans için optimize edilebilir.
  • Uyumluluk: Geniş bir donanım platformuyla uyumlu olacak şekilde tasarlanmıştır ve üretim, sağlık, perakende gibi belirli endüstriler için gerekli özel uygulamaları çalıştırabilir.

Özetle, Windows 11 IoT Enterprise LTSC, kararlılık, uzun vadeli destek ve güvenliğin ön planda olduğu cihazlar ve ortamlar için tasarlanmıştır ve çeşitli gömülü ve IoT uygulamaları için uygun bir seçimdir.

Daha detaylı bilgi ve indirmek için resmi sayfa 

https://www.microsoft.com/en-us/evalcenter/download-windows-11-iot-enterprise-ltsc 

https://www.microsoft.com/en-us/evalcenter/evaluate-windows-11-iot-enterprise-ltsc

https://learn.microsoft.com/en-us/windows/iot/iot-enterprise/whats-new/windows-11-iot-enterprise-ltsc-2024

Yukarıdaki linkteki resmi orijinal dağıtım İngilizcedir. Türkçe olarak düzenlenmiş olan sürümü indirmek için https://www.bilgisayarbilisim.net/konular/windows-11-iot-enterprise-ltsc-2024-built-26100-1-rtm-t%C3%9Crk%C3%87e.182949/

Resmi dağıtım İngilizcedir. Ancak yüklemeden sonra istediğiniz dil paketini bir kaç saniyede yükleyebiliyorsunuz. Ben resmi dağıtımdan Türkçe dil paketini yüklemenizi tavsiye ederim. Çünkü Türkçeleştirilmiş sürümü de yükledim. Bazı gerekli özelliklerin ekstra çıkartıldığını fark ettim.

Yüklediğinizde yaklaşık 12.6 GB alan kaplıyor.



2 Video tek video olarak

Yorum Gönder

0 Yorumlar