“İlk Yerli ve Millî Haberleşme Uydumuz TÜRKSAT 6A Bugün Fırlatılacak


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından TÜRKSAT 6A’nın uzay yolculuğuna ilişkin paylaşımda bulundu.

İletişim Başkanı Altun, paylaşımında şunları kaydetti:

“İlk yerli ve millî haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A’nın uzay yolculuğu başlıyor! 

Ülkemizin 1994 yılında TÜRKSAT 1B ile başlayan uzay serüveni ilk yerli ve millî haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A ile taçlanıyor. 

TÜRKSAT 6A’yı fırlatma merkezinden SpaceX’in Falcon 9 roketi ile ABD yerel saati ile 8 Temmuz saat 17:20’de, Türkiye saati ile 8 Temmuz’u 9 Temmuz’a bağlayan gece 00:20’de uzaya gönderecek şekilde geri sayım başladı. 

Türksat 6A’nın fırlatılışı bugün saat saat 00.20’de gerçekleşecek. Fırlatmayı bugün saat 00.00’dan itibaren SpaceX’in Twitter hesabındaki canlı yayından seyredebilirsiniz.

https://x.com/spacex

TÜRKSAT 6A Özellikleri

Türksat 6A, mevcut uyduların hizmet vermediği Güney-Doğu Asya gibi bölgeleri de kapsayacak. Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi ülkelerden Türksat 6A’ya erişebilecek. Türksat 6A’nın devreye girmesiyle birlikte Türksat’ın tüm uyduları 4,5 milyar nüfusa yayın yapacak.

Türksat 6A, 42 derece doğu boylamında yer sabit yörüngede, 35 bin 786 kilometre yükseklikte hizmet verecek. Türksat 6A'nın devreye girmesi ile birlikte Türkiye'nin Ku Band kapasitesi 528 Mhz artacak ve 6 bin 668 Mhz'e ulaşacak.

Türksat 6A özellikleri

  • Faydalı Yük: 16 Ku-Bant Aktarıcı
  • Yörünge: 42˚ Doğu
  • Güç Üretimi: 7,5 kW
  • Tasarım Ömrü: > 15 Yıl
  • Kütle: Yaklaşık 4250 kg

Detaylı bilgi için https://www.tusas.com/urunler/uzay/haberlesme-uydulari/turksat-6a

Türkiyenin tüm uydularını şurada bulabilirsiniz

Yorum Gönder

0 Yorumlar