Merkür Net ve Rüzgarnet İnternet Pişmanlığı


Son dönemde internet hizmet sağlayıcıları arasında sıkça duyduğumuz zamlar, kullanıcıların hayal kırıklıklarına neden olmaya devam ediyor. Ben de Temmuz ayındaki büyük zamdan sonra, 31 Temmuz’da Merkür net ile abonelik için iletişime geçtim. Ağustos ayının başında aboneliğim 179,9 TL'den başladı. Ancak, 05 Eylül’de ilk faturamı aldığımda gözlerime inanamadım: fatura 979 TL olarak gelmişti!

İkinci fatura döneminde aramalarım ve yazışmalarım sonucunda, bunun bir hata olduğu ve düzeltileceği söylendi. Her ay bu tür hatalarla karşılaşma ihtimalimi sorguladığımda ise “Bundan sonra böyle bir durumla karşılaşmayacaksınız. Zam geldi ama bu sizi etkilemiyor” şeklinde yanıt aldım. Ancak 05 Ekim tarihli ikinci faturam yine zamlı geldi. Durumu tekrar sorduğumda, aldığım cevap tam anlamıyla hayal kırıklığıydı. Yani, zam benim aboneliğime de yansımıştı ve ben bir ay boyunca söylenilen fiyattan hizmet almıştım.

Belirli dönemlerde zamların olması elbette kaçınılmaz. Ancak bu süreçte şurada verdiğim 107 firmadan bazılarını da (Türk Telekom, Turknet, millenicom,10line, Myfi, Rüzgarnet) çalıştım ve Merkürnet gibi ikinci ayda zam yansıtan bir firma ile karşılaşmadım. Merkürnet ile Temmuz zammından sonra geçiş yaptığım için 2024 yılında zam görmeyeceğim söylenmiş.

Sonuç olarak, internet hizmet sağlayıcıları arasında dikkatli seçimler yapmak gerektiğini bir kez daha anladım. Eğer bu tür sorunlar devam ederse, aboneliğimi başka bir firmaya taşımayı düşüneceğim.

Aynı şeyi Rüzgarnet' ilk faturada yaptı. İnternet sitelerinde gösterdikleri tutardan abone olduğunuzda evraklar için görüşürken bu fiyat edilmesine rağmen yaklaşık 2 kat ilk faturayı çıkarttı.

Not: Aklıma gelmişken firma hakkında şikayetler çok fazla olunca firmalar isim değişikliğine gidiyor. Bu konuya dikkat edin. Firma kaç yıldır o isimle faaliyet gösteriyor, öncesinde başka isimle hizmet veriyor muydu araştırın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar